Gyakran feltett kérdések
Gyakran feltett kérdések


Mi az AquaFinesse™?

Az AquaFinesse™ egy teljesen új lehetőséget kínál a masszázsmedencék vízkezelésben, a szokásos (klóros, brómos vagy aktív oxigénes) vízkezelő rendszerekkel szemben. A szokásos napi szintű odafigyelés helyett elegendő hetente egy alkalommal foglalkoznia a medencevíz karbantartásával, és folyamatosan kellemes, kristálytiszta vízben fürdőzhet. Az AquaFinesse™ használata a medencevíz fertőtlenítő szer igényét jelentősen csökkenti, így elegendő csupán a lassan oldódó fertőtlenítő (triklór) tabletta használata. A triklór tabletta használata igen egyszerű: helyezzük a fertőtlenítő tablettát a mellékelt „slow release” adagolóba, és figyeljünk arra, hogy a pótlása mindig megtörténjen, biztosítva ezzel a folyamatos fertőtlenítőszer adagolást.Mit tartalmaz az AquaFinesse™ doboz?

Az AquaFinesse™ doboz tartalmaz:
- 2 palack AquaFinesse™ folyadékot (2liter/palack),
- 1db mérőpoharat,
- 1db „slow-release” adagolót,
- 1 doboz (18db) fertőtlenítő (triklór tablettát)
- 1 használati útmutatót


Milyen típusú medencékben használhatom a AquaFinesse™-t?

Az AquaFinesse™ bármilyen típusú medencéhez használható, amennyiben az rendelkezik megfelelően működő, hozzáférhető, tisztítható szűrővel, valamint egy olyan készülékkel (pl.: szivattyú), amely a medence vízét legalább napi 4 órán át, áramoltatja a szűrőkön keresztül.

Használható az AquaFinesse™ olyan medencékhez, melyeket addig más vegyszerrel kezeltek (klórral,brómmal, stb)?


Korábban más vegyszerrel kezelt medence esetén, minden esetben szükség van a csőrendszer alapos tisztítására. Ehhez az AquaFinesse™ SpaClean tablettát kell használni.


Javasoljuk, az AquaFinesse első használata előtt forduljon
a forgalmazóhoz segítségért!Hogyan kell használni az AquaFinesse™-t?

Vegyen ki egy palack AquaFinesse™-t a dobozból, válassza ki a palack hátoldalán lévő címkéről a medencéje űrméretéhez, heti egyszeri vízkezeléshez előírt mennyiséget. Minden esetben rázza fel jól a palackot és a szükséges mennyiséget a mérőpohár segítségével adagolja a medence vizéhez! Kapcsolja be és működtesse a fúvókákat legalább 2 percig, hogy az adalék jól elkeveredjen!
Tegyen egy fertőtlenítő tablettát a „slow-release” adagolóba, pár másodpercig tartsa víz alatt, hogy megteljen vízzel, majd helyezze az adagolót a szűrőbe (szűrőkosárba)!
Az AquaFinesse™ hatását erősíti, ha medencéje jól működő ózongenerátorral, vagy ezüst ionos fertőtlenítő patronnal van ellátva. Együttes hatásuk feleslegessé teszi bármilyen egyéb vízkezelő szer használatát.

Szükséges klór-sokk kezelése a fürdővíznek az AquaFinesse™ használata előtt?

Nem, szükségtelen a klórsokk - kezelést használni az AquaFinesse™ használata előtt. Ha új medencét vásárolt, akkor ajánlatos az első feltöltésnél a klórsokk kezelés.
FONTOS! CSAK A KLÓRSOKK - KEZELÉS UTÁN, LEGKEVESEBB 4-6 ÓRA ELTELTÉVEL
HASZNÁLJA AZ AQUAFINESSE™-T!


Mire jó a fertőtlenítő (Triklór) tabletta?

A triklór tartalmú fertőtlenítő tabletta a szűrő által felfogott baktériumokat pusztítja el! Megfelelő hatását a „slow-release” adagolóval együtt tudja kifejteni. Használatával minimális mennyiségű klór kerül a medence vízébe, de ennek, a szokásos vízápoló vegyszerekkel ellentétben, nincs kellemetlen vagy káros hatása. Nem érezhető vegyszerszag, nem teszi szárazzá, érdessé a bőrt és nincs vörös szem effektus!

Az AquaFinesse™ használatától a víz piszkos és zavaros lett, mit csináltam rosszul?

Semmit! Ez annak a jele, hogy az AquaFinesse™ megfelelően fejti ki hatását, hogy az ön fürdővizét és készülékét a legjobb formába hozza. Ha az ön masszázsmedencéje régebbi, mint 6 hónapos és ezt megelőzően használatban volt, akkor az AquaFinesse™ jelentős mennyiségű vízkövet és egyéb lerakódást old fel, ami a vízben lebegve zavarossá, piszkossá teheti fürdővízét. Javasolt, hogy ebben az időszakban hetente kétszer ellenőrizze a szűrőjét és tisztítsa meg, ha szükséges. Gondoskodjon róla, hogy minden fúvóka, szelep és berendezés nyitva legyen, ezáltal a víz szabadon átjárhatja őket, akkor is, ha már nem használja masszázsmedencéjét. Ezek után fürdővize hamarosan tiszta, lágy, friss illatúvá válik és mentesül a nyálkás, zsíros érzettől is.

SOHA NE HASZNÁLJA MASSZÁZSMEDENCÉJÉT, HA NEM LÁTJA A MEDENCE ALJÁT! Milyen gyakran kell a szűrőt tisztítani?

Az AquaFinesse™ hatásfoka közvetlen összefüggésben van a szűrő tisztaságával, hiszen azon keresztül fejti ki hatását és biztosítja vízének optimális minőségét. Javasoljuk, hogy az első néhány héten hetente kétszer tisztítsa a szűrőt, később már elég hetente egyszer kitisztítani. Ajánlott tartalékszűrőket tartani és azokat rendszeresen cserélni a tisztítás mellett.

Hogyan lehet alaposan kitisztítani egy szűrőt?

Heti tisztításoknál elegendő sima csapvízzel átmosni a szűrőket, akár egy kerti locsoló segítségével. Havonta egyszer, mossa át a szűrőbetétet egy szűrőtisztító folyadékkal, majd miután megszáradt, helyezze vissza azokat a medencébe.

Milyen gyakran kell az AquaFinesse™-t használni?

Használja az AquaFinesse™ -t hetente egyszer. Javasoljuk, hogy jelölje ki erre a hét, Önnek legalkalmasabb napját, így elkerülheti a túladagolást, vagy, hogy feledésbe merüljön a vízápolás (pótolja a tablettát is, miután feloldódott, kb. 7-10 nap elteltével).

Mi történik ha az AquaFinesse™-t túladagolják?

Ha túladagolják az AquaFinesse™-t, akkor teljesen le kell engedni a fürdővizet, majd visszatölteni. A szűrőket feltétlenül meg kell tisztítani! Ügyeljen rá, hogy ne adagolja túl az AquaFinesse™-t!

Milyen gyakran kell a masszázsmedencében kicserélni a vizet?

Javasoljuk, hogy 3-4 havonta cserélje a fürdővizet.

Kilocsolható a kertbe a medence vize?

Igen, az AquaFinesse™ környezetbarát, ezért nyugodtan kilocsolhatja a kertjébe, nem lesz káros hatással a növényekre és a háziállatokra sem.

Használható az AquaFinesse™ aromaterápiás termékekkel együtt?

Igen, amennyiben ez a termék kristály- vagy sóbázisú és nem tartalmaz olajos vagy más hasonló anyagokat.
HA TOVÁBBI KÉRDÉSE LENNE, KERESSE FEL HONLAPUNKAT: www.aquafinesse.hu
Vagy írjon a következő email címre: info@aquafinesse.hu